July 20, 2024

Korrespon

Den Terra

Fördelarna och nackdelarna med att köpa designmöbler online

Letar du efter nya möbler och vill du inte gå igenom överfulla möbelboulevarder, särskilt inte i den här koronatiden? Lyckligtvis finns det många alternativ för dig online. Och vad vi ser är att särskilt designmöbler köps alltmer online. Naturligtvis finns det alla möjliga skäl att “bara” köpa din designstol eller bord i en butik istället för online. ‘Är det pålitligt?’, ‘Kommer det att levereras?’, ‘Vart kan jag gå med klagomål?’.
Nuförtiden är dock fler och fler webbbutiker pålitliga, har ett bra utbud och lägger stort värde på tjänsten. Ett bra exempel på en webbshop med vackra designmöbler är Solfelt. Men naturligtvis förstår vi att du tvekar att ta det här steget. Det är därför vi listar alla fördelar och nackdelar:

Fördelar med att köpa designmöbler online
1. Det är enkelt
Du kan shoppa när som helst på dygnet, dygnet runt. Du behöver inte vänta och det finns inga påträngande anställda. Du kan tyst bläddra bland allt och göra ditt val.

2. Det går mycket snabbare
Du söker, klickar och går. Det är mycket snabbare än att springa från möbelaffär till möbelbutik. Och du kan använda den tid du vinner för andra roliga saker. En vinn-vinn-situation.

3. Riktigt bra service
Webbutiker är engagerade i att ta väl hand om dig som kund! Dåliga betyg och recensioner är katastrofala. Det är därför webbshopparna (och säkert de goda) går ett steg längre för sina kunder.

4. Omfattande sortiment
Möjligheterna är oändliga online. Du hittar ofta nästan kompletta kollektioner av färger, produkter och modeller från olika märken. Till exempel har Solfelt en omfattande samling av designmärket Eichholtz.

5. Jämför priser enkelt
Eftersom erbjudandet är så stort kan du enkelt markera den bästa kampanjen och de skarpaste priserna. Dessutom säkerställer bristen på ett fysiskt showroom ofta ett konkurrenskraftigt pris ändå. Installering av möbler ingår också ofta i priset eller en del av en kampanj. Så det lönar sig verkligen att ta reda på det noggrant.

Nackdelar med att köpa designmöbler online
1. Svårt att försöka
Ibland är det svårt att du inte kan prova de möbler du väljer. Du vill kunna sitta på den eller titta på den live. För övrigt är det numera alltmer så att webbwebbutiker också har ett fysiskt showroom.

2. Passar den i ditt interiör?
Om du inte kan se designmöblerna i verkligheten betyder det också att det ibland är svårt att uppskatta hur det kommer att se ut i ditt vardagsrum. Lyckligtvis ser vi fler och fler appar som du virtuellt kan placera och bedöma de möbler du väljer i ditt interiör.