July 20, 2024

Korrespon

Den Terra

Oändliga möjligheter med gabions

Vad är Gabions?
Du har antagligen sett dem någonstans, för gabions är väldigt trendiga och du kan hitta dem i nästan alla trädgårdar idag. Gabions – även kallade stenkorgar – är korgar av vävt och svetsat stålnät. Stålet är ofta galvaniserat och därför mycket starkt och robust. Du kan fylla korgarna med olika typer av trasigt material. Tänk på stenar och bitar av glas.

Vad är stenar?
Stenar utvinns från ett berg. Med dynamit. Hur coolt! Små bitar är gjorda av bitarna som kommer från berget. I slutändan återstår bitar på 30 till 60 millimeter och 56 till 75 millimeter. Dessa bitar av sten används som fyllning för gabions. Basalt är en mycket vald mörk sten i färgen antracitgrå. Men det finns också stenar i gul, ljusgrå och nästan svart.